2015. október 18., vasárnap

#6 - 101/1001

6. megnézni 25 filmet moziban: 25/4

A Crimson Peak-et még trailer korában kinéztük magunknak, hogy ez kell. Engem az ilyen sötét képi világgal meg lehet venni kilóra, a kísértetekkel pláne, Mia Wasikowskát és a kosztümös filmeket imádom (főleg előbbit az utóbbiakban). Ja, és beteges vonzalmat érzek a romos házak iránt, szóval ezt a filmet elvileg nekem forgatták.

Medvegy: Na, régen ilyennek képzeltem,
ha a nők menstruálnak.
Az előzetes alapján mindketten mást vártunk, de a lécet így is bőven megugrotta, én odáig vagyok meg vissza, és amint kiértünk a folyosóra, már azon járt a fejem: mikor jelenik meg BluRayen. Medvegy 10/9re értékelte, úgy, hogy utálja a szellemes filmeket és saját bevallása szerint már tervezte, hogyan fogunk röhögni rajta hazafelé menet. Hát erre nem imádtuk..?

Amúgy ha valaki meg akarná nézni: a film nem véletlenül kapta a 18 karikát. Nem kicsit lepődtem meg, amikor lecsüccsent mellénk két kb. 10 éves lány - mivel nem voltak valami szimpatikusak, nem igazán aggódtam a lelki épségükért, de én a saját gyerekemnek ilyet nem engedtem volna (a film kb. harmadik percében a főszereplőt kislánykorában éjjel kísérti kolerában meghalt anyja elfeketedett csontvázú szelleme).

Szóval egy újabb szuper moziélménnyel bővült a listám.

1 megjegyzés: